Over Verturo

Over Verturo

Verturo is een groene reisorganisatie uit Amstelveen, gespecialiseerd in online informatie over duurzaam reizen en stedentrips in Europa. De basis van het bedrijf is de visie op duurzaam reizen, die wordt toegepast op alle commerciële activiteiten. Voor de interne bedrijfsvoering zijn algemene principes van duurzaam ondernemen het uitgangspunt.

Bij een groot aantal reisorganisaties is duurzaamheidsbeleid niet veel meer dan marketing, met een zeer gering effect op het praktisch handelen. Verturo probeert abstracte doelstellingen op sociaal, cultureel, economisch en ecologisch gebied zo concreet mogelijk te maken. Dat betekent onder meer: geen vliegreizen aanbieden naar bestemmingen die goed op een andere manier te bereiken zijn. Als een vlucht toch noodzakelijk is wijst Verturo haar klanten actief op mogelijkheden om de CO2-uitstoot te compenseren. Verder worden biologische restaurants actief gepromoot, net als eco-hotels en eco-lodges. Alle nieuwe activiteiten van Verturo zijn gericht op bestemmingen in Europa, om de impact op het milieu verder te beperken. Meer informatie over duurzaam reizen vindt u hier.

Verturo is gevestigd in Amstelveen en inschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam onder nummer: 54242312.

Oprichter Simon Terpstra (27) over Verturo:

Over verturo

“Een aantal jaren geleden begon ik met het bouwen van websites. In eerste instantie voor mezelf en vrienden, later ook professioneler. Lang bleef het bij een hobby, naast een administratief juridische baan bij het Kadaster.

De droom om een tijd in het buitenland te wonen werd in die periode langzaam sterker en in de winter van 2008/2009 zegde ik mijn baan op en vertrok naar Bonaire. Daar ontstonden de eerste ideeën voor een bedrijf in de reisbranche, nog zonder concrete uitwerking. Het ontspannen leven in de zon beviel zo goed, dat ik in de jaren die volgenden afwisselend op Curaçao of Bonaire, en in Nederland woonde. Onderwijl realiseerde ik een aantal internetprojecten.

Als jong kind was ik zeer betrokken bij de bescherming van natuur en milieu, onder andere als lid een een Greenteam (jeugdgroep van Greenpeace). Die betrokkenheid is niet minder geworden, maar probeer ik wel op een andere manier vorm te geven. Het is niet eenvoudig om met een commercieel bedrijf iets bij te dragen aan de bescherming van natuur en milieu, maar juist daarom ook een grote uitdaging!

Sinds begin 2011 richt ik mij als ondernemer op de ontwikkeling en commerciële exploitatie van reiswebsites. Heeft u een vraag, suggestie, klacht, of een voorstel tot samenwerking? Neem dan contact op!”